Hodanje na krpljama

 


Otkrijte uzbudljiv spoj rekreacije, sporta i prirode !


S prvim snijegom livade na planinama pretvaraju se u nepregledna bijela prostranstva koja svjetlucaju na zimskom suncu, a stabla pokrivena dubokim snijegom izgledaju kao likovi iz bajke ogrnuti sjajno bijelim ogrtačima. Vrhovi se pod jarkim svijetlom uzdižu u tamnoplavo zimsko nebo.

Škripa snijega pod nogama, pahulje koje neumorno padaju i grane gustih borova koji se zaštitnički naginju…Dojmovi su to što ih ostavlja hodanje u krpljama, kretanje po snijegu po neobilježenim stazama…. Krećući se zimzelenim šumama i nepreglednim prostranstvima snježnih poljana i visoravni vodimo Vas jedinstveni doživljaj otkrivanja zimske planinske idile.

Čitave zime organiziramo nezaboravne vođene ture hodanja na krpljama. Otkrijte područja i pejzaže koji Vam inače tijekom zime nisu pristupačni i potražite tragove šumskih životinja…

 

Termin garantiranog polaska: Subota 25.02.2017. ili subota 04.03.2017. godine

Ostali datumi prema dogovoru i popunjenosti grupe

Trajanje aktivnosti: 3:30 do 4:00 sata

Cijena: 515 kn po osobi

Dodatno: Prijevoz kombijem na relaciji Zagreb – parking Planica ili Villacher Alpenstrasse, parking Rostratte – Zagreb po cijeni od 245 kn po osobi


Mjesto okupljanja
Mjesto okupljanja je selo Rateče, odakle krećemo do parkinga u blizini Planice na Villacher Alpenstrasse.

Opis programa 25.02.2017.
Kružna tura Tamar: Parking Planica – Dom u Tamarju – Izvor Nadiž – Parking Planica
Hodanje po dolini među Julijskim Alpama s pogledom a Jalovec, Majstovku i Ponce do doma u Tamarju. Nakon odmora u domu nastavlja se do izvora Nadiža nakon čega se po drugom putu vraća do početne točke u Planici. Putem nazad, zaustavlja se na izvoru Save dolinke u Zelenici pri Rateču.

 

Opis programa 04.03.2017.
Kružna tura Dobratsch: Villacher Alpenstrasse, parking Rostratte - Dobratsch (crkva, planinarski dom) - Kuhriegel vrh 2.166 m - parking  Rostratte . 
Rezervat prirode Dobratsch je masivno gorje koji se uzdiže zapadno od Villacha. Najviši vrh je 2.166 m visok Kuhriegel za kojeg se istalilo ime Dobratsch. Na vrhu se naklazi križ, a nekoliko metara ispod njega je najviša srkva u Europi. Na nekoliko metara ispod vrha naići ćemo na planinarski dom u blizi kojeg je 160 m visok televizijski stup koji se vidi izdaleka. Sa vrha Dobratcha pruža se jedinstven pogled od Juliskih Apla preko austrijskih jezera (Ossiacher See, Faaker See i Worthersee) sve do najvišeg vrha Austrije, Grossglocknera.

 

Program vođenog hodanja na krpljama prilagođen je svim korisnicima, bilo da su početnici ili iskusni hodači na krpljama.

Ukoliko vodite djecu mlađu od 12 godina, u posebnom terminu možemo organizirati prilagođenu Obiteljsku turu hodanja na krpljama.

Od opreme dobivate: Krplje
Od osobne opreme potrebno je ponijeti treking cipele, gamašne, ruksak min.25 litara, štapove za hodanje, zimsku jaknu s kapuljačom, rukavice, sunčane naočale, kremu za sunčanje, 1,5L tekućine, laganu hranu i energetske pločice, osobnu prvu pomoć.
Hrana i piće nisu uključeni u ponudu.

 

Veličina grupe: Grupa može brojati minimalno 2 osobe, a maksimalno 8 osoba

  

Ostale lokacije koje organiziramo na upit:

Hrvatska: Zavižan, Krasno, Baške Oštarije, Jasenak (Bjelolasica), Delnice i Petehovac
Slovenija: Velika Planina, Mojstrana i slap Peričnik, Rogla i Lovrenška jezera

Napomena:

* Prihvaćanjem ponude svaki sudionik potvrđuje da posjeduje zdravstvene i fizičke sposobnosti za sigurno sudjelovanje na predstavljenom jednodnevnom programu vođenog hodanja na krpljama, prihvaća uvjete i u skladu s etikom planinskog vođenja poštuje plan izleta i upute vodiča. Sudjelovanje na izletu je na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo promjene programa u slučaju nepredviđenih okolnosti na terenu. U slučaju lošeg vremena ili nedostatka snijega, određuje se novi termin aktivnosti ili promjena destinacije.

 

Planinarenje >>>

In Travel International d.o.o.

Horvatovac 85, 10000 Zagreb

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 91 5057 280

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
+385 91 4664 060

ID: HR-AB-01-080921498
OIB: 11508424665